Osuđeni navijači

Drugi opštinski sud osudio je navijače "Crvene zvezde" na zatvorske kazne zbog izazivanja nereda na utakmici "Crvena zvezda" - "Hajduk" iz Kule.

Izvor: B92

Petak, 05.09.2008.

13:31

Default images

U toj utakmici je brutalno pretučen žandarm Nebojša Trajković. Miloš Zimonja osuđen je na godinu dana i osam meseci zatvora, dok je Slaviša Drakul osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama .

Zimonji je danas do pravosnažnosti presude ukinut pritvor, u kome je proveo devet meseci.

Izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama od oktobra prošle godine, za krivično delo nasilničko ponašanje uvedene su novčane kazne od 50.000 do milion dinara, kao i zatvorske kazne od tri meseca do deset godina zatvora.

Tokom suđenja Zimonja i Drakul negirali su da su izazivali nerede na toj utakmici, koja je odigrana 2. decembra prošle godine na stadionu "Crvene zvezde", dok je Trajković tvrdio da su huligani na severnoj tribini "hteli da ga ubiju".

Zbog nereda na toj utakmici, u Drugom opštinskom sudu u toku je dopuna istrage protiv generalnog sekretara FK "Crvena zvezda" Zorana Damjanovića, direktora stadiona Miodraga Chorovića, komesara za bezbednost stadiona Novice Mijuškovića i delegata FŠ na toj utakmici Radeta Popovića.

Damjanoviću, Čoroviću, Mijuškoviću i Popoviću na teret se stavlja krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", zbog sumnje da nisu preduzeli sve mere i aktivnosti za sprečavanje nereda na stadionu u toku utakmice.

Navijaču "Crvene zvezde" Urošu Mišiću (19) iz Beograda u Okružnom sudu sudi se zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, jer je napao Trajkovića, koji je bio na službenoj dužnosti na toj utakmici, i gurao mu upaljenu navijačku baklju u usta.

Neredi navijača u Temišvaru

Četiri osobe, među kojima i dva policajca, povređene su tokom intervencije policije koja je pokušala da smiri nerede navijača.

Neredi navijača Temišvara su izazvani odlukom Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da ovaj klub kazni oduzimanjem šest bodova. Policija je u pokušaju da rastera više od 2.000 navijača, koji su blokirali centar Temišvara, koristila pendreke i suzavac.

Komandir temišvarske policije izjavio je za lokalnu TV stanicu da je povređen jer ga je pogodilo nekoliko kamenica, a jedan mladić je odvezen u bolnicu pošto se onesvestio od velike koncentracije suzavca.

Odluku o kažnjavanju Temišvara donela je FIFA zbog odbijanja predsednika kluba Marjana Jankua da odustane od ljubičaste boje dresova koju koristi Politehnika.

Posle oduzimanja bodova, Temišvar se nalazi na 11. mestu u šampionatu Rumunije, što je veliki pad u osnosu na prethodnu četvrtu poziciju na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: