Vasić: Tijanić naneo štetu RTS-u

Aleksandar Tijanić ne izvršava zakonske obaveze u vezi sa naplatom radio-televizijske pretplate, izjavio je zamenik predsednika RRA Aleksandar Vasić.

Izvor: B92

Utorak, 24.06.2008.

14:39

Default images

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić u ponedeljak je najavio postupak protiv Vasića i glavnog i odgovornog urednika Standarda Željka Cvijanovića zbog "neistina" o poslovanju RTS-a. Tijanić će pokrenuti postupak za krivičnopravnu i građanskopravnu zaštitu i satisfakciju protiv Vasića i Cvijanovića zbog navoda iznetih u nedeljniku Standard.

Vasić je saopštio da još nije dobio tužbu, i optužio je Tijanića za nesavestan rad na mestu direktora RTS-a.

Zamenik predsednika RRA smatra da je Tijanić nepokretanjem sudskih postupaka protiv onih koji ne plaćaju radio-televizijsku pretplatu oštetio RTS za oko 60 miliona evra.

"Naime, oni koji pretplatu nisu plaćali u 2006. i do sredine 2007, više tu obavezu nemaju, jer ta vrsta potraživanja RTS-a nakon godinu dana zastareva", rekao je Vasić.

Vasić smatra da je i prema sadašnjem zakonu moguća bolja naplata pretplate RTS-u, za šta je, kako tvrdi, dokaz da je na početku naplaćivanja procenat onih koji su je plaćali bio veći od 60 odsto iako zakon od tada nije promenjen.

Kao primer bolje naplate radio-televizijske pretplate, Vasić je naveo Hrvatsku, u kojoj se godišnje naplati 95 odsto pretplate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: