N. Sad: Nova direktorka o Zelenilu

Nova direktorka novosadskog "Zelenila" kaže da je prethodno rukovodstvo ostavilo velika dugovanja i male zarade, kao i da je zapošljavalo "preko mere".

Izvor: B92

Petak, 20.06.2008.

14:41

Default images

Snežana Repac imenovana je za direktorku Gradskog zelenila kao kadar Demokratske stranke, dok je prethodno rukovodstvo bilo iz redova Demokratske stranke Srbije. Ona je na konferenciji za novinare kazala da je na računu zatečeno 1,8 miliona dinara i objasnila da to znači da preduzeće praktično nema novca za isplatu zarada zaposlenih.

Precizirala je da su potraživanja više od 60 miliona dinara, dok su dugovanja 95 miliona dinara.

Od dugovanja, 60 miliona otpada na dugovanja za račune, a 35 miliona za komercijalni kredit koji je prethodno rukovodstvo podiglo da isplati zarade zaposlenima, navela je Snežana Repac.

Dodala je da je u toku popis zatečenog stanja, nakon čega će uslediti i zvanična primopredaja dužnosti.

Ona kaže da je u Zelenilu u novembru 2004. godine, kada je novo rukovodstvo imenovano, bilo zaposleno oko 330 radnika, a da je četiri godine kasnije zatekla 570 zaposlenih.

"Zelenilo će izvršavati sve obaveze koje ima. Ali, mi ubuduće želimo da proizvodimo svoje cveće, a ne da se bavimo preprodajom tuđeg cveća", kazala je Snežana Repac.

Ona je sadašnju situaciju uporedila sa 1997. godinom, kada je na vlast u Novom Sadu došla koalicija "Zajedno" i preuzela vlast od radikala i socijalista, koji su bili upropastili javna i komunalna preduzeća.

"Situacija u preduzeću je takva da jedino mogu da kažem: Srećna stara 1997. godina!", navela je Snežana Repac.

Ona je još kazala da su advokati Hotela Park, koji je u vlasništvu biznismena Ratka Butorovića, uputili Zelenilu zahtev za iseljenje iz prostorija, koje, navodno, pripadaju tom hotelu.

Repčeva se začudila što je taj zahtev upućen u momentu kada je u Skupštini grada na vlast došla nova koalicija, s obzirom na to da je odluka Okružnog suda u Novom Sadu, po kojoj prostorije Zelenila pripadaju Parku, stara već godinu dana.

"Očigledno je reč o pokušaju pritiska na nove vlasti. Mi se nećemo iseliti iz prostorija jer nam nije dostavljena izvršna odluka suda, a na ovu tužbu odgovorićemo kontratužbama", poručila je Snežana Repac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: