Kamiondžije štrajkuju zbog goriva

Desetine hiljada vozača kamiona u Španiji stupilo je u štrajk zbog visokih cena goriva, u seriji štrajkova koji pogađaju Zapadnu Evropu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.06.2008.

15:04

Default images

Protest, koji nije vremenski ograničen, počeo je sinoć i već je izazvao poremećaj na granici između Španije i Francuske. Prema izveštajima stranim medijima, tokom noći oko 200 kamiondžija parkirali su svoja vozila na naplatnim rampama u gradiću Honkeri, nedaleko od francuske granice.

Demonstranti su sprečili druge kamione da nastave put i usporili kretanje putničkih automobila. Kamiondžije u Španiji protestuju zbog poskupljenja dizel goriva, čija je cena od početka godine porasla za više od 20 odsto.

Oni zahtevaju od vlade u Madridu da donese zakon kojim bi bila utvrđena najmanja cena autoprevozničkih usluga i da ta cena može da varira, baš kao i cena goriva.

Španska vlada je saopštila da priprema paket mera koje bi trebalo da pomognu vozačima kamiona. Protesti su organizovani i u Barseloni, Valensiji i u Baskiji. Očekuje se da će ukupno u protestima učestvovati blizu 90.000 vozača kamiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: