Godišnjica pogibije Katarine Marić

Na uglu Njegoševe i Beogradske ulice, rodbina i prijatelji Katarine Marić okupili su se i ove godine da bi podsetili javnost i nadležne organe da još čekaju pravdu.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2008.

17:11

Default images

Na toj raskrsnici pre pet godina službeni džip tadašnjeg ministra poljoprivrede Dragana Veselinova usmrtio je Katarinu Marić. Okupljeni su paljenjem sveća odali počast poginuloj Katarini Marić i izrazili nezadovoljstvo zbog toga što nisu kažnjeni odgovorni za njenu smrt.

Stevan Bakalov, vozač Dragana Veselinova, osuđen je na pet godina zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće.

Bakalovu je kazna smanjena na četiri godine i sada je u zatvoru.

Ljiljana Marić, Katarinina majka, smatra da je za saobraćajnu nesreću kriv i Dragan Veselinov.

Porodica Marić je protiv njega podnela krivičnu prijavu za lažno svedočenje, jer je, kako navode, Veselinov kao svedok na suđenju Stevanu Bakalovu dao lažan iskaz, tako što je tvrdio da je na semaforu bilo zeleno svetlo, a istragom je utvrđeno da je bilo upaljeno crveno svetlo.

"On je kriv što nije sprečio vozača da vozi tako brzo, ili ga je naterao. To je ta moralna odgovornost koje, nažalost, nema. To ničim nije sankcionisano, a to što je lažno svedočio, svako ko lažno svedoči pred sudom pod zakletvom, mora da odgovara. Njega je trebalo sud, bez nas, odmah da sprovede u postupak", rekla je Ljiljana Marić, Katarinina majka.

Podsetimo, Katarina Marić stajala je na trotoaru kada je na nju, posle sudara s taksijem, naleteo džip Ministarstva poljoprivrede.

Tek nekoliko meseci posle nesreće, Veselinov je, pod pritiskom javnosti, podneo ostavku.

Postupak protiv Bakalova, kojim je osuđen na pet godina zatvora, trajao je nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: