Rupel: Bez uslovljavanja u regionu

Rupel je rekao da bi zemlje Zapadnog Balkana prilikom ulaska u EU morale potpisati sporazum da neće drugima sprečavati ulazak.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 12.03.2008.

07:20

Default images

Slovenačka agencija STA prenosi da je šef slovenačke diplomatije Dimitrij Rupel to rekao na posebnoj konferenciji, govoreći o Zapadnom Balkanu, gde je, takođe, istakao da je držanje otvorenog puta zemljama tog regiona ka EU u interesu stabilnosti, slobode i sigurnosti Evrope.

Obrazlažući svoju ideju Rupel je naveo da nju opravdava "retorika i praksa isključivosti o čemu smo nedavno slušali" i ponovio da je Evropska unija jedina alternativa za Zapadni Balkan.

Govoreći posebno o Srbiji on je rekao da su "pogrešne dileme koje se povremeno pojavljuju u medijima: ako moramo izabrati između EU i Kosova, izabraćemo Kosovo".

Rupel je rekao da EU mora pomoći Srbiji, pri čemu je pomenuo potrebu da se njenim građanima, prvenstveno mladima, omogući da lakše putuju.

"Kako će mladi Srbin odgovorno glasati na izborima ako još nikada nije putovao u Uniju?", zapitao se Rupel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: