Ristivojević najavljuje tužbe

Srbija će Međunarodnom sudu pravde tužiti SAD i sve države koje su priznale lažnu državu Kosovo, izjavio je Branislav Ristivojević.

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2008.

20:21

Default images

"Pošto je ova, odlazeća, američka administracija priznala lažnu državu Kosovo, ubrzo će uslediti tužba Srbije. Svakako bi najbolje bilo kada bi i ta odlazeća administracija poništila odluku o priznavanju lažne države, ili kada bi to odmah uradila nova administracija", rekao je savetnik predsednika Vlade Srbije.

Ristivojević je naveo da će Srbija, ako SAD ponište tu protivpravnu odluku, povući tužbu koja će biti podneta protiv SAD.

"Ako SAD ne ponište svoju protivpravnu odluku, onda ćemo se sa Amerikom suditi pred svim međunarodnim sudovima", rekao je Ristivojević.

Ristivojević je, povodom izjave zamenika državnog sekretara SAD
Nikolasa Bernsa da Kosovo nikada neće biti Srbija, rekao da odgovor Srbije glasi - Kosovo je Srbija i to će zauvek biti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: