Potraga za otetim novinarima

Iračko-britanske snage započele su jutros potragu u okolini Basre, 550 km južno od Bagdada, za dva novinara oteta prethodnog dana.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2008.

13:18

Default images

Novinari američke televizijske stanice Si- Bi-Es oteti su sinoć iz hotela u Basri, potvrđeno je iz te televizije. Njihov identitet nije saopšten, ali DPA je danas javio da je reč o britanskom reporteru i njegovom prevodiocu Iračaninu. Irak je, prema podacima organizacije "Reporteri bez granica", najopasnija zemlja za novinare.

U Iraku je prošle godine ubijeno 47 novinara i još devet osoba zaposlenih u medijiima.

U međuvremenu, Rojters je javio, citirajući policijsko saopštenje, da su američke snage u gradu Mukdadija, u provinciji Dijala, severoistočno od Bagdada, pronašle juče u zajedničkoj grobnici tela 13 muškaraca sa lisicama, ranama od vatrenog oružja na glavama i znacima mučenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: