Suđenje bez prisustva javnosti

Sa suđenja hrvatskim generalima Mirku Norcu i Rahimu Ademiju, danas je, na zahtev svedoka, isključena javnost.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.11.2007.

15:24

Default images

U nastavku suđenja za ratne zločine nad srpskim civilima 1993. u Medačkom džepu, pred županijskim sudom u Zagrebu iskaze su dala dva svedoka, ali je sud prihvatio njihovu molbu da se isključi javnost, zbog bezbednosnih razloga.

Svedok Milan Krajnović rekao je, uoči svedočenja, da bi njegov iskaz mogao ugroziti bezbednost prijatelja, poznanika i rodbine njegove žene, koji žive na području Gospića i sela Bilaj.

Ugrožavanje bezbednosti prijatelja i poznanika bio je razlog što je i svedok Mile Drča još ranije zatražio isključenje javnosti.

Sud i tužilaštvo prihvatili su molbe i pored protivljenja odbrana dvojice generala.

Norac i Ademi optuženi su po komandnoj odgovornosti za ubistvo 28 civila, mučenje i ubijanje pet zarobljenika i pljačku i uništavanje preko 300 kuća i drugih objekata u selima Medačkog džepa, kod Gospića, u akciji hrvatske vojske u septembru 1993. godine.

Suđenje dvojici hrvatskih generala nastavlja se sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: