Novi Banovci: Ubica priznao zločin

Kako B92 nezvanično saznaje, Danijel Jakupek posle višečasovnog ispitivanja u policiji priznao da je izvršio stravičan zločin.

Izvor: B92

Subota, 01.09.2007.

11:02

Default images

Podsetimo, juče je u Dunavu kod Novih Banovaca policija pronašla obezglavljena tela Vasilija Trbovića (26) i njegovog petogodišnjeg sestrića L.O, nakon čega je uhapsila 26-godišnjeg Danijela Jakupeka "Žaka" iz Novih Banovaca, pod sumnjom da je on izvršilac ubistva.

Kako saznaje B92 iz policijskih izvora, ubica je najpre u kadi u svojoj kući, nožem i testerom usmrtio dečaka, a potom u šumi i njegovog ujaka. Delove tela, kao i oružje ubacio je u bure, a zatim u Dunav.

Jakupek će danas odvesti policiju na mesta gde ih je bacio, saznaje nezvanično B92.

U kući Danijela Jakupeka u kojoj se pre šest dana dogodilo dvostruko ubistvo polciija i dalje sakuplja dokazni materijal.

Kako je za B92 potvrdio Zoran Luković, glavni inspektor, do sada je pronađeno mnogo satanističkih knjiga i to najviše o kanibalima, veštičarenju i vampirima.

Ponašanje osumnjičenog Jakupeka, kaže Luković, ukazuje da je on uravnotežen i da je ovaj zločin bio planiran. "Status leševa ukazuje da je ubistvo posledica, moguće je, sektno-ritualnog izvršenja", kazao je on.

"Uopšte gledano, koliko MUP prati u poslednje vreme, imamo jedan rastući broj ritualnih ubistava, samoubistava, pojava sektnog delovanja sa smrtnim ishodom, odnosno sa elemntima nasilja, seksualnog zlostavljanja", rekao je Luković.

U kući Danijela Jakupeka, osim satanističkih knjiga, pronađene su i knjige o Drakulinim načinima odsecanja delova tela.

Jakupek je bio prijatelj sa ubijenim Vasilijem Trbovićem, ali još nije naveo motive ubistva.

Dvadesetšestogodišnji Vasilije Trbović i njegov četvorogodišnji sestrić L.O. nestali su u ponedeljak uveče.

Rodbina je ubrzo prijavila nestanak i oblepila plakate sa njihovim slikama po Novim Banovcima u nadi da ce dobiti neku informaciju.

Poslednje što su znali je da su Vasilije i njegov sestrić otišli kod Danijela Jakupeka u posetu i posle toga ih niko nije video.

Tela su pronađena u četvrtak i petak na dve lokacije na Dunavu. Srđan Šimunović, dečak koji je pronašao jedno od tela, kaže da ništa groznije u svom životu nije video.

Šimunović kaže da je došao do čamca na Dunavu da pokupi mrežu. "Kad sam pokupio mrežu, ja sam pogledao u desnu stranu i video sam telo", rekao je on.

On kaže da je prvo pomislio da je u pitanju lutka koja se koristi pri snimanju filmova. "Kada sam prišao, uzeo sam neki štap, ja sam samo malo (telo) pipnuo štapom, štap je propao malo i video sam da je to živa koža. Ja sam video da je to meso jer su noge odsečene, jedna ruka i glava", rekao je Šimunović.

On je potom, kako je kazao, otrčao do brata kome je rekao da odmah pozove policiju. "On je sišao dole sa komšijom, dao mu je komšija broj telefona policije, on ih je pozvao i oni su došli odmah tu", priča Šimunović.

Meštani Novih Banovaca još ne mogu da veruju da su Vasilije i njegov sestrić žrtve ritualnog ubice. Oni kažu da poslednjih godina njihove komšije nestaju i da ni policija ni rodbina ne mogu da ih pronađu.

Policija iz Beograda,Stare Pazove i Sremske Mitrovice još nije završila istragu o ovom dvostrukom ubistvu.

Motiv ovog ubistva još se ne zna.

"Intenziviraćemo borbu protiv satanističkih sekti"

Dragan Joèiæ
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić izjavio je da će policija intezivirati borbu protiv sekti čiji obredi imaju smrtni ishod ili pritisak na članove sekti da izvrše samoubistvo.

"U Ministarstvu unutrašnjih poslova postoji odeljenje koje prati problematiku sekti, ali, obzirom na posledice delovanja sekti u poslednjih nekoliko godina, evidentiranje i način njihovog ponašanja biće prioritet i biće podignuto na strategijsku ravan", rekao je Jočić agenciji Beta.

Jočić je kazao da "sekte bujaju i da do sada nije posvećivana pažnja pripadništvu sektama kao patološkom načinu ponašanja", kao i da su poslednjih godina izražena ubistva i samoubistva sa motivima koji "sigurno proizlaze iz učenja određenih sekti i njihovog načina ponašanja".

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da policija uviđa da "sekte nisu naivne" i da naročito zabrinjava delovanje sekti čiji obredi imaju smrtni ishod ili pritisak na članove sekte da izvrše samoubistvo.

"Poslednjih godina to u Srbiji počinje da biva dominantno, a ranije se nije primećivalo i podvodilo se pod klasična ubistva i samoubistva, ali se ispostavilo da su motivi drugačiji od motiva klasičnih ubistava", rekao je Jočić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: