Petak, 27.07.2007.

16:45

Besplatan vrtić za drugo dete

Ministarstvo za školstvo Slovenije najavilo da će uskoro porodice s dvoje ili više male dece plaćati obdanište samo za jedno.

Izvor: Beta

Default images

Besplatan boravak u obdaništima će obezbediti država radi rasterećenja porodice i povećanja broja dece u obdaništima. Ta mera bi trebalo da počne da se primenjuje od septembra 2008. godine, a usmerena je i na povećanje nataliteta u Sloveniji, gde je starenje stanovništva zabrinjavajuće.

Mojca Pirnat iz Udruženja za porast nataliteta ocenila je da je reč o "veoma pozitivnom koraku" i istakla da bi obdaništa morala biti besplatna za svu decu, a roditelji bi plaćali samo hranu.

Ona je, međutim, ukazala da nova mera koristi samo bogatima jer siromašni građani već plaćaju samo minimalnu naknadu za obdaništa ili je uopšte ne plaćaju.

Kako je rekla Pirnatova, mera ministarstva veoma će pomoći i budžetu "kreditno opterećene" srednje klase, koja sada za obdanište izdvaja veliki iznos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: