Skuplji aranžmani za letovanje

Aranžmani za letovanje ove godine skuplji su za 10 do 20 odsto nego prethodne.

Izvor: B92

Nedelja, 13.05.2007.

10:20

Default images

Najveće interesovanje je za Grčku - čak dvoje od troje potencijalnih turista iz Srbije planira kako će ovog leta stići do grčkog mora. Da bi privukle što više klijenata, turističke agencije nude plaćanje kreditnim karticama ili kreditima.

Najjeftiniji aranžmani kreću se oko 200 evra za desetak dana, s tim da je u sezoni dosta skuplje. U agencijama kažu da se svaki treći klijent odlučuje za odloženo plaćanje aranžmana.

Oni koji su se već zadužili kod banaka, teško će moći da uzmu još jednu pozajmicu kako bi se odmorili. Sve više građana pokušava da sve dugove spoji u jedan kredit i plaća jednu ratu. Pre nego što se krene u refinansiranje treba se dobro preračunati da li se to isplati. U slučaju da je kamata koja se plaća za nekoliko procenata veća od one koja se sada nudi, refinnsiranje se isplati.

Međutim, i refinansiranje košta. Tokom potpisivanja ugovora za refinansiranje kredita treba obratiti pažnju koliko iznosi nadoknada, koja se razlikuje od banke do banke.

Na kraju, treba tražiti plan otplate i ukupnu sumu koja se plaća. Osnovni smisao je da se na kraju plati manje ili da se dobije duži period otplate i tie manja rata. Razlike postoje i u valuti za koju se kredit vezuje, a na trošak utiče i kurs po kome banka obračunava kredit – da li je to srednji ili prodajni devizni kurs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: