Utorak, 13.06.2006.

21:15

Prve optužnice za "aferu kofer"

Podignuta je optužnica protiv bivšeg viceguvernera NBS-a Dejana Simića i funkcionera SPS-a Vladimira Zagrađanina.

Izvor: Beta

Default images

Okružno tužilaštvo u Beogradu tereti Simića za krivično delo primanja mita, a Zagrađanina za pomaganje u davanju mita. Simićev branilac Aleksandra Anđelković rekla je večeras agenciji Beta da joj optužnica još uvek nije dostavljena.

"Nije jasno na osnovu kojih činjenica i dokaza je tužilaštvo podiglo optužnicu kada se zna da nijedan svedok u istrazi, pa ni podnosilac krivične prijave, nije izjavio da je Simić od njih lično tražio bilo kakvu uslugu, a kamoli novac", istakla je Anđelković.

U istrazi u takozvanoj "aferi kofer", Simić je uhapšen 11. januara u svom stanu zbog osnovane sumnje da je primio mito od 100.000 evra.

"Novac i kofer su, nakon akcije MUP-a Srbije, vraćeni podnosiocu krivične prijave (direktoru Kreditno-eksportne banke) Sekuli Pjevčeviću, tako da nema krucijalnog dokaza", kazala je ona i dodala da će nakon prijema optužnice branioci podneti prigovor, o čemu će odlučivati Krivično vanraspravno veće.

U istrazi u "aferi kofer" saslušani su funkcioner SPS-a Ivica Dačić, koji se pre akcije MUP-a nalazio u Simićevom stanu, predstavnik izraelske TBI grupe Vladimir Cizelj, kao i guverner NBS-a Radovan Jelašić.

Saslušan je i Sekula Pjevčević koji je tvrdio da su čelnici NBS-a tražili dva miliona evra od akcionara banke kojoj je oduzeta dozvola za rad, o čemu je on obavestio specijalno tužilaštvo, nakon čega je i izvedena akcija hapšenja Simića i Zagrađanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: