Kriza u Radio Študentu

Radio Študent traži pomoć, ne želi da postane poslušni radio.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2006.

14:39

Default images

Odgovorni urednik legendarnog slovenačkog Radio Študenta Peter Barbarič danas je, u svom drugom otvorenom pismu direktoru tog radija Dejanu Jelovcu uputio oštar protest uredništva zbog uključivanja Jelovca u obračun aktuelnih vlasti s neposlušnim medijima i posebno novinarima u Sloveniji.

Radio Študent posebno zamera svom direktoru što je član Nadzornog saveta lista Delo, u kom su posle dolaska na vlast koalicije Janeza Janše zamenjeni vodeći ljudi i dodaje da je i uz pomoć njihovog direktora za glavnog i odgovornog urednika Dela izabran Peter Jančič, uprkos tome što je imao podršku samo 15 odsto novinara te kuće. "Time se Jelovac izruguje svemu što Radio Študent i danas zastupa", piše urednik i dodaje da se tu ne radi o pluralizaciji, već kastraciji slovenačkog medijskog prostora. "Dok direktor radi na drugom radnom mestu, Radio Študent sve više tone, honorari su sve niži, program se skraćuje. Možda je to deo njihovog šireg plana, da se tako do kraja oslabi, izgladni i pluralizuje i ovaj neposlušni medij", piše Barbarič.

Uredništvo je danas saopštilo da prekida svaku saradnju s Jelovcem jer nije predstavio izveštaje o svom i radu svojih saradnika na rešavanju krize u Radio Študentu. Uredništvo moli sve svoje novinare da u programu upozoravaju na situaciju u Radiju Študent, ali moli i sve kojima je stalo do tog radija da pomognu u širenju te informacije u javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: