"Vojnik je rekao da če bas pobiti"

Zaštićeni svedok P-31 izjavio je na da mu je vojnik JNA na farmi Ovčara rekao da će svi hrvatski zarobljenici biti pobijeni.

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2006.

21:42

Default images

Svedok, koji je bio među zarobljenim Hrvatima prethodno izvedenim iz vukovarske bolnice, opisao je i zlostavljanje kojem su zarobljene podvrgli pripadnici srpskih paravojnih formacija. P-31 precizirao je da je izvođenjem zarobljenih muškaraca iz bolnice i prebacivanjem prvo u vukovarsku kasarnu, a zatim i na Ovčaru, komandovao optuženi major Veselin Šljivančanin.

On je opisao da su svi zarobljenici prebijeni, a da su dvojicu srpski paravojnici tukli gotovo do smrti, dok su ostali zarobljeni gledali. Dodao je i da su pripadnici paravojske zarobljene Hrvate provocirali i vređali.

Muškarci među kojima je bio i P-31 su, po Šljivančaninovom naređenju, u pet autobusa JNA prebačeni u vukovarsku kasarnu, a nedugo zatim i na farmu Ovčara. Naređeno im je da uđu u hangar, ali su po izlasku iz autobusa morali da prođu između postrojenih pripadnika paravojnih formacija koji su ih tukli. P-31 naveo je i da ga je spasao jedan poznanik koji ga je slučajno video u hangaru na Ovčari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: