Sreda, 26.01.2005.

19:36

Ideološki otkazi u TV "Apolo"

Nezavisno društvo novinara Vojvodine optužuje direktora TV "Apolo" da novinarima te televizije preti otkazima.

Izvor: B92, Beta

Default images

To udruženje navodi da su mu se obratila četiri novinara te televizije za pomoć, nakon razgovora sa Sašom Adamovićem, direktorom TV "Apolo", koji im je nudio sporazumni raskid radnog odnosa, nagoveštavao otkaze ukoliko na njega ne pristanu i iznosio ideološke zamerke na njihov novinarski rad.

Te podatke agenciji Beta potvrdili su i novinari: Vlastimira Stanković, Tatjana Venčelovski i Stanislava Keneški, kao i Dimitrije Vidanović.

S druge strane, Adamović je negirao navode novinara i nazvao ih "običnim izmišljotinama". On je rekao da o otkazima niko nije razgovarao i da o tome može da odluči samo glavni i odgovorni urednik, kada bude imenovan i kada napravi sistematizaciju radnih mesta.

Podsetimo, Saša Adamović je na mesto direktora TV "Apolo" izabran pre nepuna dva meseca, kao kadar Srpske radikalne stranke, koja u Novom Sadu vlada u koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije i Socijalističkom partijom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

22 h

Podeli: