Čedomir Jovanović isključen iz DS-a

Opštinski odbor Demokratske stranke na Novom Beogradu isključio je Čedomira Jovanovića iz članstva DS-a u petak uveče.

Izvor: B92, Beta

Subota, 04.12.2004.

11:13

Default images

Od 44 prisutna člana Odbora DS-a na Novom Beogradu, za isključenje je glasalo njih 35. Protiv tog predloga izjasnilo se pet članova odbora, a četiri su bila uzdržana, saznaje Beta.

Disciplinski postupak protiv Jovanovića pokrenulo je 11 funkcionera stranke smatrajući da je on u javnim nastupima iznosio teške kvalifikacije o političkom delovanju stranke i njenog predsednika i time povredio stranačku disciplinu. Taj postupak počeo je prošle nedelje, kada je Jovanović pred članovima novobeogradskog odbora i u prisustvu advokata dao izjavu o optužbama koje mu se stavljaju na teret.

Jovanović kaže da nije naneo štetu stranci, već da je, naprotiv, i DS-u i biračima DS-a godinama pomagao. Jovanović, međutim, dodaje da mu je jasno da je njegovo političko delovanje ugrozilo pojedince i rukovodstvo DS-a, njihov lik i delo, ali da u toj činjenici ne vidi nikakav problem jer ni on ni oni nisu važniji od DS-a. "Upravo su to oni anonimni izvori koji su mesecima pomagali u monstruoznoj kampanji antihaškog lobija, koji je zapravo nametnuo tezu čišćenja i transformacije DS-a, koja se okončava mojim isključenjem. Meni je važno da budem član DS-a i boriću se za to svoje pravo u skladu s političkim principima koji karakterišu svakog demokratu-političara", navodi Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: