Pokrajinski izbori 19. septembra

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.08.2004.

13:08

Default images

Predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak raspisao je pokrajinske izbore za 19 septembar.

Izbori u Pokrajini biće održani po kombinovanom izbornom sistemu. Od ukupno 120 poslanika, 60 će biti birano po proporcionalnom sistemu, sa izbornim cenzusom od pet odsto. 

"Izbori će se održati 19. septembra 2004. Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku narednog dana od dana raspisivanja izbora. Nadam se da će izborna trka biti fer, da neće biti kršenja pravila izborne trke", rekao je Nenad Čanak. "Naša skupština je do ovoga trenutka predstavljala primer i uzor kako jedna skupština treba da funkcioniše. Nadam se da će u sledećem sazivu to biti zadržano i unapređeno."

Za stranke nacionalnih manjina važi takozvani "prirodni prag", odnosno cenzus od oko 1,7 odsto. Preostalih 60 poslanika u Skupštinu Vojvodine biće izabrano po dvokružnom većinskom izbornom sistemu, dakle iz svake izborne jedinice po jedan poslanik, javlja iz Novog Sada Dragan Gmizić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: