KOSTUNICA: POKOJNI GAVRILOVIC JE BIO U MOM KABINETU

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2001.

21:47

Default images
Predsednik SRJ Vojislav Kostunica prekinuo je u cetvrtak uvece odmor i obratio se javnosti povodom ubistva bivseg funkcionera SDB Momira Gavrilovica. “Tacno je da je pokojni Gavrilovic u petak 3. avgusta prepodne bio u mom kabinetu i razgovarao sa mojim saradnicima. Svi dolasci u moj kabinet su javni i unapred su najavljeni. Momir Gavrilovic, kome ovo nije bila prva poseta, dosao je zabrinut zbog stepena kriminalizacije drustva, u zelji da ukaze na prodor organizovanog kriminala u privredni zivot, na snagu i razgranatost delovanja pojedinih klanova, i na ono, sto je kao iskusni policajac smatrao nedovoljno primerenim odgovorom ili popustljivoscu i nesnalazenjem vlasti i nadleznih organa. Govorio je o korupciji”, istakao je Kostunica.

“Mediji su reagovali adekvatno. Verovatno ne bi bilo tog malo senzacionalistickog tona u njihovom izvestavanju da je posle ubistva usledio sasvim adekvatan odgovor nadleznih organa. Mi ne mozemo zatvarati oci pred kriminalom, broj neresenih ubistava i otmica ljudi time se ne smanjuje. Drzava mora tome stati na put ako misli da opstane”, naglasio je Kostunica.

”Kao predsednik Jugoslavije duzan sam da se zalazem za ustavnost i zakonitost, i ne pomisljam da od te svoje ustavne obaveze odustanem. Razume se da su moji saradnici, koje ja mogu da oslobodim sluzbene tajne, spremni da razgovaraju sa istraznim organima ukoliko to oni budu smatrali celishodnim. Ne zelim da verujem da je Momir Gavrilovic ubijen zato sto je dosao u kabinet predsednika republike da predoci odredjene informacije”, rekao je Kostunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: