Četvrtak, 29.03.2007.

14:49

Novi napad na adventiste

Nepoznate osobe noćas oko 3 sata kamenicima razbile četiri ukrasna stakla na Sabornom hramu u Novom Sadu, navodi Adventistička crkva.

Izvor: Beta

Default images

Hrišćanska adventistička crkva danas se zahvalila ministru unutrašnjih poslova Srbije Draganu Jočiću zbog povećane brige i zaštite njenih hramova, nakon prethodnih napada, ali ga je obavestila i da se, uprkos tome, prošle noći desio novi napad u Novom Sadu. To je treći napad na tu crkvu od početka ove godine.

"Dobili smo vaš dopis, u kom nas obaveštavate o povećanoj brizi i zaštiti naših hramova. U ime svih vernika Hrišćanske adventističke crkve i u svoje ime želim da vam se zahvalim na preduzetim merama. Međutim,  uprkos svemu, problemi se nastavljaju", piše u pismu predsednika Glavnog odbora Adventističke crkve Miodraga Živanovića Jočiću.

On je ukazao na to da su objekti adventista u Novom Sadu česta meta nasilja i da mere koje je preduzela policija nisu dale rezultate. Živanović je zbog toga zamolio Jočića za "adekvatnije mere", koje će uroditi plodom i uneti mir i sigurnost u život adventista.

Ovo je treći napad na tu crkvu ove godine, a sredinom decembra 2006. više objekata manjih verskih zajednica bilo je napadnuto.

Inače, prema poslednjem popisu iz 2002, pripadnika tzv. netradicionalnih religija u Srbiji ima 0,2 odsto, odnosno nešto manje od 20.000 ljudi, a nejasan je motiv da se ti ljudi napadaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: