Nedelja, 26.01.2014.

15:15

PG:Zasađen hrast za Srđana Aleksića

Na bulevaru u Podgorici, koji nosi ime Srđana Aleksića, danas je zasađen hrast, povodom dvadesetjednogodišnjice od njegove smrti.

Izvor: Tanjug

Default images

Aleksić je poginuo 1993. godine, braneći u rodnom Trebinju sugradjanina Bošnjaka od pripadnika srpskih snaga, tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Drvo su zasadili Srđanov otac Rade i potpredsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Rifat Rastoder.

Rastoder je rekao da je čin Srđana Aleksića, s obzirom na vreme zla koje je tada vladalo, bio mnogo više od ljudske dužnosti, odnosno čin najviše moguće ljudske hrabrosti i čojstvenosti.

To je, kako je kazao, bio razlog zbog čega su sa Forumom Bošnjaka inicirali ovekovečenje njegovog imena u Podgorici i obeležili njegovu 21-godišnjicu, simboličnim sađenjem drveta čovečnosti u bulevaru, koji nosi ime Srđana Aleksića.

Rade Aleksić je kazao da nije samo njegov sin junak, već i svi oni koji poštuju njegov čin.

"Hrabar je crnogorski narod, poštujući Srđanovo delo. Kada sam pošao danas iz Trebinja, uzeo sam ispred kuće grumen zemlje, na kojoj je Srđan napravio prve korake. Želja mi je da mladi ljudi Crne Gore prave Srđanove korake", rekao je on.

Podgorica je 11. jula prošle godine dobila Bulevar Srđana Aleksića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

56 min

Podeli: