Utorak, 24.12.2013.

08:36

Vozač pretučen, na drugog pucano

U Beogradu su sinoć napadnuta dva vozača gradskih autobusa - jedan je pretučen, a na drugog je pucano iz vatrenog oružja. Sindikat odustao od štrajka.

Izvor: B92, Beta

Default images

Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd saopštilo je danas da je sve više napada na vozače GSP, da su oni sve brutalniji, da su sinoć napadnuta dvojica vozača autobusa i apelovalo da se ti napadi zaustave.

Broj napada na vozače GSP se ne smanjuje, nego ih je, naprotiv, iz godine u godinu sve više, a sinoć su pretučena dva vozača GSP, što je veoma zabrinjavajuće, jer svaki napad na vozača je ugrožavanje opšte saobraćajne bezbednosti. Napadom na vozača ugrožava se bezbednost kako putnika u autobusu, tako i svih učesnika u saobraćaju u tom trenutku. Sinoć, 23. decembra oko 19:40 časova između manastira Rakovica i fabrike "21. maj", nepoznati vozač putničkog automobila preprečio je put autobusu sa garažnim brojem 101, sa linije 47. Napadač je izašao iz svog automobila, ušao u autobus i više puta pesnicama udario vozača u glavu i grudi. Zatim je, zajedno sa jednom putnicom iz autobusa, ušao u auto i pobegao, saopšteno je iz GSP "Beograd".

Policija je izvršila uviđaj, a povređeni vozač je kolima hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana lekarska pomoć. Samo sat kasnije na okretnici "Birčaninova" napadnut je još jedan vozač autobusa.

"Kolegu sa linije 39 napala su dva nepoznata muškarca dok je izlazio iz autobusa na poslednjoj stanici. Vozač je pokušao da pobegne kod otpravnika, ali su napadači ušli u otpravničku kućicu i više puta ga udarili u predelu glave. Napadači su pobegli, a vozač je svoj radni dan završio u Urgentnom centru", kaže se u saopštenju GSP-a.

"Inače, ovo je 54. napad na vozače GSP od početka godine. Napadi nisu samo problem vozača i zaposlenih u ovom i drugim javim komunalnim preduzećima, već problem svih nas u ovom gradu, jer danas je na meti radnik GSP, a sutra možda bilo ko na svom radnom mestu. Stoga, GSP 'Beograd' apeluje da je krajnje vreme da se zaustave sve učestaliji i brutalniji napadi na vozače. Bez brzog reagovanja organa reda, procesuiranja od strane sudova i kažnjavanja izgrednika, prevoznici su nemoćni", zaključuje se u saopštenju. Kako je agenciji Beta rekao portparol Sindikata Aleksandar Jokić "zbog učestalih napada na vozače i blagih kazni za počinioce, vozači će sutra u 18 časova protestovati ispred Palate pravde".

Međutim, kako su za B92 rekli iz nezavisnog sindikata, nakon sednice odlučeno je da do protesta ipak ne dođe.

Više o ovom incidentu pogledajte u našem prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: