Četvrtak, 20.05.2010.

23:29

Đukanović: Bez paternalizma Srbije

Crnogorski Premijer Milo Đukanović rekao da u Crnoj Gori ne postoji srpska dijaspora, kao i da crnogorskim Srbima nije potreban paternalizam Beograda.

Izvor: Beta

Default images

"Šta znači srpska dijaspora u Crnoj Gori, kad ovde žive ljudi čiji su preci i u devetom kolenu unazad rođeni ovde?", rekao je Đukanović u intervjuu TV Crne Gore.

Prema rečima Đukanovića, "politika kontinuiteta u Srbiji u odnosu na Srbe u regionu neodoljivo podseća na devedesete, kada se govorilo o konstituisanju takozvane svesrpske skupštine".

"Srbima u Crnoj Gori nije potreban paternalizam Srbije. Oni ovde imaju sva prava i treba da se okrenu svojoj državnoj kući, Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

Premijer je ocenio da je referendum o nezavisnosti Crne Gore, pre četiri godine, pored značaja za samu državu, bio značajan i za region jer je "stavio tačku na dalje trajanje velikodržavnih projekata" na Balkanu.

Đukanović je procenio da u regionu neće biti pouzdane stabilnosti sve dok sve balkanske zemlje ne postanu članice NATO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

40 min

Podeli: