Subota, 20.02.2016.

13:53

Ambasada SAD: Žalimo zbog žrtava

Ambasada SAD izrazila je duboko saučešće porodicama dvoje otetih srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su tragično nastradali u Libiji.

Izvor: Tanjug

Ambasada SAD: Žalimo zbog žrtava
Foto: Ambasada SAD

"Nakon što je čuo izveštaje medija, ambasador Kajl Skat je razgovarao sa premijerom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Dačićem kako bi izrazio svoje duboko žaljenje i iskreno saučešće američkog naroda povodom ovog tragičnog gubitka", navodi se u saopštenju Ambasade SAD dostavljenom Tanjugu.

U saopštenju se navodi da su Sjedinjene Američke Države zahvalne Srbiji na njenoj posvećenosti kao partneru u Koaliciji protiv ISIL-a, koja se bori protiv strahota međunarodnog terorizma. "Naši napori su usmereni ka spašavanju nevinih života, i duboko žalimo za tragično preminulim službenicima Ambasade Srbije u Libiji", zaključuje se u saopštenju.

Dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, koji su oteti u novembru, najverovatnije su poginuli u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države u Libiji, potvrdio je šef srpske diplomatije Ivica Dačića i napomenuo da se čeka zvanična potvrda libijskih organa i identifikacija.

Dačić je rekao da Srbija nije obaveštena o napadima SAD, kao i da će zatražiti objašnjenje od Vašingtona i Tripolija za ono što se desilo.

Američki vojni zvaničnici su rekli da je lokacija koja je gađana bila "nagledana nedeljama" i da su tamo obučavani pripadnici Islamske države.

Srpska strana je saopštila da je lokacija na kojoj su držani srpski taoci bila poznata srpskim i stranim obaveštajnim službama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: