Nedelja, 15.02.2015.

09:52

"Zagreb da prihvati pruženu ruku"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je po dolasku u Zagreb položio cveće kod spomenika Nikoli Tesli i otišao na liturgiju u pravoslavnoj crkvi u centru grada.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Tanjug

Vučić je istakao da je došao u Zagreb kako bi učinio sve što može da utiče na pravljenje mostova i kako bi se oni osećali bolje i lakše i da sa jednakim ponosom poštuju i vole i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku i da na najbolji mogući način zaštite interese svoje dece i svoje budućnosti.

"Što se tiče države Srbije, njene vlade, mi ćemo dati sve od sebe i učiniti sve da u odnosima sa našim komšijama Hrvatima caruju mir, dobri odnosi, bolji odnosi i mnogo više i poštovanja i poverenja" naglasio je Vučić.
foto: Tanjug
Vučić je dodao da je u Zagreb došao sa porukom mira, ali i sa željom da se na liniji Zagreb - Beograd uspostavi i pokaže više poštovanja i poverenja.

Vučić je za HRT, uoči samog čina inauguracije hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović rekao da Srbija I Hrvatska nemaju uvek iste interese, mada misli da su oni 90 odsto identični I odnose se pre svega na ekonomsku saradnju.

Čestitajući izbor Grabar Kitarović na predsedničku poziciju i hrvatskom narodu na njenom izboru, Vučić je rekao da Srbija želi dobru I korektnu saradnju sa Hrvatskom I dobre odnose, bez postavljanja uslova.

“Hrvatska je dao Evropske unije, mi smo na putu ka EU i moramo najbliže politički da sarađujemo. čini se da je to dobro za naše narode”, rekao je Vučić i dodao da je on u Zagreb došao ne samo sa porukom mira I dijaloga, već i porukom da će obe države pokazivati više poštovanja i poverenja.

“Očekujem prihvaćenu ruku i od hrvatske predsednice i hrvatskog rukovodstva I verujem da u narednom periodu možemo da učinimo da ti odnosi budu bolji, da se češće I više čujemo”, poručio je srpski premijer.
foto: Tanjug
Liturgiju povodom Sretenja, koja je počela u devet sati, u prisustvu nekoliko desetina vernika predvodi mitrpopolit ljubljansko-zagrebački Porfirije.
foto: Tanjug
Najavljeno je da će Vučić potom imati i kraće bilateralne sastanke sa Kolindom Grabar-Kitarović i šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

188 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: