Četvrtak, 14.05.2009.

13:57

Najviši nivo bezbednosti za Bajdena

Tokom posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Srbiji mere bezbednosti biće podignute na najviši mogući stepen, najavio ministar policije Srbije Ivica Dačić.

Izvor: Beta

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić zamolio je građane da imaju razumevanja za akcije policije i drugih državnih organa.

"Tačno se zna kako funkcioniše bezbednost kada postoje bezbednosni rizici i molim građane da imaju razumevanja za mere poput zatvaranja ulica i nemogućnosti da se tokom posete održavaju javni skupovi na mestima na kojima je predviđen prolazak kolone vozila", rekao je Dačić novinarima u Kuli.

Ministar unutrašnjih poslova i ministar odbrane Dragan Šutanovac danas su u Nastavnom centru MUP-a prisustvovali zajedničkoj vežbi antiterorističkih jedinica vojske i policije, na kojoj su simulirani napadi na važne ličnosti.

Dačić je naveo da je poseta Bajdena bezbednosni izazov i da će državni organi koji se bave bezbednošću pripremiti sve uslove kako bi ta poseta protekla bez problema.

Prema njegovim rečima, policija i službe bezbednosti Srbije danima sa američkim službama bezbednosti pripremaju posetu Bajdena.

"Čini mi se da građani ne razumeju dovoljno, ili im nije dovoljno objašnjeno šta znače mere bezbednosti kada je u pitanju zaštita određenih događaja i ličnosti", naveo je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da Srbija ima međunarodnu obavezu prema svim zvaničnicima iz inostranstva i da će zato policija i drugi državni organi ispuniti te obaveze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: