Subota, 09.01.2010.

01:18

Vakcinacija ne teče po planu

Evidentno je da vakcinacija ne teče prema predviđenom planu i da količina naručenih vakcina neće biti utrošena, kaže direktorka RZZO-a Svetlana Vukajlović.

Izvor: Politika, Tanjug

Default images

Odgovarajući na pitanje da li će sa dobavljačem vakcina “Novartisom" ući u pregovore o vraćanju vakcina zbog slabog odziva građana, Vukajlovićeva je rekla za "Politiku" da je "Zavod učinio sve da u što kraćem roku nabavi vakcine protiv novog gripa, kako su tražili medicinski eksperti, a sada će učiniti sve da priča o vakcinama prođe sa što manje štete".

Direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje rekla je da su priču o vakcinama protiv novog gripa od početka pratili neujednačeni zahtevi i da je javnost prvo nadležne prozivala zbog kašnjenja i odugovlačenja u nabavci vakcina, a posle kritikovala zbog naručenih količina.

Vukajlovićeva nije htela da iznosi detalje o količinama vakcina koje bi mogle biti vraćene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: