Nedelja, 05.04.2015.

22:31

Slavica Mehić: Ne bih o izveštaju

Porodice poginulih pilota i medicinskih radnika u neverici su zbog rezultata Komisije za ispitivanje uzroka nastanka vanrednog događaja helikoptera Mi-17.

Izvor: dnevnik.rs

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Članovi porodica poginulih skeptični su kad su u pitanju rezultati obdukcije. Kako ističu, nije jasno otkud se tek sada, više od dve nedelje nakon obdukcije, pojavila informacija o alkoholu u krvi.

Slavica Mehić, udovica majora Omera Mehića, kako kaže za "Dnevnik", ne želi da komentariše rezultate istrage koji su objavljeni u petak.

Iako je do sada javno izrekla samo jednu rečenicu, njena izjava ipak ovih dana puni novinske stupce, mada, kako kaže, nije adekvatno preneta.

"Zaista, izveštaj ne bih komentarisala. Ono što mogu da kažem jeste da je Omer imao zakazan lekarski komisijski pregled 19. marta, zbog kojeg je mesec dana bio u određenom režimu ishrane, koji je isključivao gazirana pića i alkohol, uz dodatne fizičke aktivnosti. Mislim, što se tiče navodno pronađenih promila alkohola u krvi, da Vojska, kao ozbiljna institucija, ne bi sebi tako nešto dozvolila. U tehničke i stručne detalje ne bih ulazila, o tome bi, uverena sam, mogle više da kažu Omerove kolege ili neko drugi iz struke", kaže Slavica Mehić. Šefka Ljajić, udovica lekara Dževada Ljajića, koji je s još petoricom ljudi i bebom stradao u helikopterskoj nesreći, ne želi da poveruje u obdukcioni nalaz da je pilotima pronađeno 0,68 promila alkohola u krvi. Violeta, supruga stradalog medicinskog tehničara Miroslava Veselinovića, kaže da više nije bitno ko je kriv jer njih ništa ne može vratiti.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo saopštilo je da su članovi posade primarno odgovorni za pad helikoptera Mi-17, ali da postoje sumnje da deo odgovornosti snose druga vojna i civilna lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: