Berlinu ne smeta poseta Putina

Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Ernst Rajhel rekao je večeras da je očekivanje EU da se Srbija polako priključuje pozicijama Unije.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

19:45

Default images

"Zajedničko očekivanje svih zemalja EU je da se Srbija polako priključuje pozicijama EU. Postoje važna i manje važna pitanja, a pitanje kao što je teritorijalni integritet Ukrajine je važno pitanje ovog doba", ukazao je on u izjavi Tanjugu.

Naravno da bismo želeli da podrška teritorijalnom integritetu Ukrajine, uključujući Krim, bude konkretna i specifična, naveo je Rajhel i dodao:

"Priključenje sankcijama bilo bi nam važno, ali razumemo da Srbija ima probleme s tim", objasnio je Rahjel ukazujući da je priključenje pozicijama EU jedan proces i da je razumljivo da on sada nije 100 odsto ispunjen.

Na pitanje koji je stav Nemačke u vezi predstojeće posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji Rajhel je kazao da Berlin nema probleme s tim.

"Putin nije deo sankcija koje je EU uvela, tako da se ne postavlja pitanje srpskog stava. Nemamo nikakvo mišljenje o tome. Poštujemo da Srbija želi da razvije svoje odnose sa Rusijom", zaključio je nemački diplomata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin dolazi u Beograd 16. oktobra na proslavu 70. godišnjice oslobođenja Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: