Ko je kriv za zgradu u Banatskoj

Prilazni put novom mostu se gradi ispod prozora zgrade u Banatskoj 83 u Zemunu, a još se ne zna ko je od javnih službi kriv za situaciju u kojoj su se našli.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

18:58

Default images

Inspekcijski izveštaj o zgradama u Banatskoj 83, uz koje prolazi pristupni put za nov beogradski most, sutra bi trebalo da stigne u Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture. U tom izveštaju mogao bi da bude i odgovor na pitanje ko je od javnih službi kriv za situaciju iz koje, kako se čini, nema povoljnog izlaza.

Život na trasi novog mosta, to je ono što očekuje stanovnike Banatske 83 u Zemunu.

Prilazni put novom mostu već se gradi ispod njihovih prozora, a kako zgrade imaju sve neophodne papire, jedino što se stanarima nudi kao rešenje jeste zid koji će buku svesti na nivo najprometnijih gradskih ulica.

To svakako nije ono što su stanari Banatske 83 pre četiri godine kupili.

Jedan od autora generalnog urbanističkog plana Beograda šokiran je onim što vidi na mestu gde su još 2003. godine jasno ucrtali prilaze budućem mostu i gde su okolno zemljište namenili samo za gradnju poslovnih objekata. U resornom Ministarstvu još ne znaju ko je kriv.

Ono što će država o svom trošku ponuditi stanarima zgrada na ulazu na most jeste izgradnja zaštitnog zida, pešačkog prelaza, dovoljno mesta za parkiranje i eventualno skretanje s mosta kako bi mogli da priđu kućama.

Koliko će to pomoći ljudima pored čijih će prozora svakodnevno prolaziti kamioni koji zaobilaze centar Beograda samo će oni znati.

Više o tome pogledajte u prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: