Radnik iz "Krušika" van opasnosti

Radnik koji je povređen u valjevskoj vojnoj fabrici "Krišik" prebačen je na VMA u Beogradu i van životne je opasnosti, rečno je Tanjugu na VMA.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 13.12.2013.

14:08

Default images

"Radnik je smešten na Kliniku za plastičnu hiururgiju i van životne je opasnosti", rečeno je Tanjugu u toj vojnomedicinskoj ustanovi.

Tri radnika povređena su juče u "Krušiku" kada je tokom ispitivanja protivoklopnih raketa došlo do "nekontrolisanog sagorevanja baruta", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

"Prilikom nekontrolisanog sagorevanja baruta juče jedan radnik je povređen i zadržan na lečenju, dok su dvojica radnika lakše povređena i posle ukazane pomoći puštena kući", rekao je portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.

On je naveo i da je teže povređen S.T. iz Vojnotehničkog instituta (VTI), dok su lakše povređeni N.C. iz VTI i radnik "Krušika" S:M., a svi su iskusni u svom poslu.

U ministarstvu ističu da nije bilo nikakve eksplozije, već da je izbio manji požar prilikom redovnog ispitivanja od sklopova protivoklopne rakete i da tom prilikom nije pričinjena materijalna šteta.

Krivokapić je naveo i da prilikom incidenta nije pričinjena materijalna šteta i da nema mesta panici.

U valjevskoj policiji potvrđeno je Tanjugu da je do incidenta došlo juče oko 11 sati i da su uviđaj izvršili nadležni vojni organi.

Portparol Policijske uprave Valjevo Petar Trnavac je rekao i da su dva radnika lakše povređena, a jedan teže.

Valjevski "Krušik" je jedna od fabrika iz grupacije Namenske industrije Srbije.

Hronologija eksplozija u fabrikama

25. juna 2012. - eksplozija u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima. Povređen je jedan radni,k koji je dobio posekotine po rukama i nogama.

21. septembra 2011. - u fabrici ''Milan Blagojević'' u Lučanima u manjem požaru povređen jedan radnik.

27. decembra 2010. - niz eksplozija u fabrici ''Sloboda'' Čačak, niko nije povređen, a pričinjena je ogromna materijalna šteta.

10. maja 2010. - u namenskoj proizvodnji Holding korporacije „Krušik" u Valjevu u slabijoj detonacije lakše su povređena dva radnika.

4. septembra 2009. - u četiri snažne eksplozije u barutnom odeljenju namenske industrije ''Prvi partizan'' u Užicu poginulo je sedmoro radnika, a 13 je povređeno.

19. oktobra 2006. - eksplozija u vojnom magacinu kasarne ''7. jul'' u Paraćinu, povređene su 22 osobe.

29. maja 2006. - eksplozija u ''Prvoj iskri'' Barič, tri radnika poginula, troje povređeno.

8. aprila 2004. - u eksploziji u jednom od pogona namenske industrije "Krušik" u Valjevu povređena su tri radnika.

3. decembra 1997. - u požaur u fabrici ''Milan Blagojević" život je izgubilo troje radnika, a sedam radnika je povređeno.

21. juna 1996. - u požaru u fabrici ''Prva iskra'' u Bariču poginulo dvoje ljudi.

23. juna 1995. - u fabrici ''Grmeč'' u Zemunu poginulo je 11 radnika, a deset ljudi je povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: