Ponedeljak, 18.11.2013.

21:31

Ponovo uhapšen Zimerman

Džordž Zimerman, koji je oslobođen optužbe za ubistvo crnog tinejdžera Trejvona Martina, danas je uhapšen zbog nasilja u porodici.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako su javile američke televizije, Zimerman je uhapšen na Floridi, pošto se sukobio sa svojom devojkom.

On je priveden u policijsku stanicu u gradiću Sanford, istu onu u koju je doveden i februara 2012. nakon što je ubio crnog tinejdžera.

Ovo je već treće privođenje Zimermana, od kada je u julu ove godine oslobođen odgovornosti za ubistvo.

Prvo je, nekoliko nedelja nakon puštanja na slobodu, priveden zbog prebrze vožnje i posedovanja oružja, a u septembru zbog nasilja u porodoci kada se sukobio sa bivšom suprugom.

Za obe optužbe je kasnije oslobođen.

Slučaj Zimerman-Trejvon je tokom poslednje dve godine usijao rasne odnose u Americi, pri čemu je afro-američka populacija optuživala pravosudni sistem da podržava napade na crnce.

Zimerman je, kada se sukobio sa Martinom, bio pripadnik takozvane građanske straže, koju čine volonteri u bogatijim predgrađima američkih gradova.

Krajem februara 2012. godine, 16.godišnji crni tinejdžer vraćao se iz prodavnice, kada ga je Zimerman zaustavio i pitao šta tu traži.

Posle verbalnog sukoba između njih dvojice, došlo je do tuče, i u jednom trenutku je Zimerman izvadio pištolj i pucao u mladića koji je ubrzo preminuo.

Porota je nakon tronedeljnog suđenja odlučila da Zimerman nije kriv i da je ubistvo počinio u samoodbrani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: