Ministri ostaju bez rotacije

Uredba kojom se ukidaju rotaciona svetla za većinu državnih limuzina biće usvojena ove nedelje na narednoj sednici Vlade, saznaju "Novosti".

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2013.

21:59

Default images

Po novom pravilniku, drastično se ograničava broj državnih funkcionera koji mogu da koriste svetlosnu signalizaciju na službenim automobilima.

Rotaciju će ubuduće koristiti najviše 20 službenika, a gotovo svi ministri će biti uskraćeni za ovu saobraćajnu privilegiju. Tako će bez signalizacije ostati, na primer, vicepremijer Jovan Krkobabić i ministri Milan Bačević, Slavica Đukić Dejanović, Zorana Mihajlović, Vanja Udovičić...

Prema dokumentu na osnovu kojeg se piše uredba, na rotaciju će moći da računaju predsednik države, prvi čovek Skupštine, premijer, predsednik Vrhovnog kasacionog suda, ministar policije...

Plan je da se predvidi i posebna procedura za signalizaciju na automobilima stranih delegacija, pa će uređaji sa crvenim i plavim bojama moći da se postave na zahtev MSP, ali tek uz dozvolu MUP.

Izvesno je da predsednici opština i direktori javnih preduzeća neće više moći da koriste rotacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: