Odnosi Srbije i Irana prijateljski

Povodom 34. godišnjice Islamske revolucije, iranski ambasador Abolgasem Delfi ocenio je da su odnosi Srbije i Irana prijateljski.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

20:41

Default images

U rezidenciji ambasade Irana priređen je prijem, a ambasador je izrazio nadu u unapređenje odnosa u budućnosti.

Prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predstavnici vlade, skupštine, diplomatskog kora, verskih zajednica i mnogi drugi gosti.

Ambasador Delfi je, u obraćanju zvanicama, ocenio da su odnosi Irana i Srbije "veoma prijateljski" i da su zasnovani na međusobnoj saradnji, što, kako je rekao, potvrđuje i prisustvo predsednika Nikolića.

Iranski ambasador je izrazio nadu u unapređenje tih odnosa i u budućnosti, "uz obezbeđivanje interesa oba naroda".

"Želimo Srbiji uspeh u ostvarivanju svojih ciljeva i da politika dijaloga, koja je i politika Irana, bude osnova za rešavanje svih problema", poručio je Delfi.

Odlazeći ambasador je napomenuo da je pre tri godine došao u Srbiju noseći poruku mira i prijateljstva i da odlazi iz zemlje noseći istu takvu poruku Iranu.

Delfi i Nikolić su svečano otkrili ploču na zidu, inaugurišući novu rezidenciju ambasade Irana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: