Novi Sad: Saslušan funkcioner RDS

Funkcioner Romske demokratske stranke Tomislav Bokan saslušan je u Osnovnom sudu u Novom Sadu zbog sumnje da je davao mito za glasanje na lokalnim izborima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

17:16

Default images

Portparolka tog suda Tijana Jakovljević rekla je Radiju 021 da je Bokan saslušan 30. januara, a da je tokom istražnog postupka ranije saslušano još šest osoba, osumnjičenih da su od Bokana primile novac da bi na lokalnim izborima u Novom Sadu glasale za RDS.

Poslednja tri svedoka biće saslušana 7. marta. Predmet će potom biti dostavljen Osnovnom javnom tužištvu u Novom Sadu, koje treba da odluči da li će podići optužnicu protiv Bokana i ostalih.

Tužilaštvo je 31. jula prošle godine podnelo predlog za preduzimanje određenih istražnih radnji protiv Bokana i šest osoba za koje postoji sumnja da su od njega primile novac kako bi glasale za RDS na lokalnim izborima 6. maja.

Tijana Jakovljević je rekla da je tokom istrage saslušan i određen broj svedoka, a kako Radio 021 saznaje, tužilaštvo nije predvidelo da se tokom istražnih radnji izvode još neki dokazi.

Odbornici RDS našli su se u novosadskoj vlasti kao ravnopravan partner s mnogo većim strankama i dobili nekoliko pozicija u Gradskom veću i upravi, kao i gradska preduzeća, te je tako Bokan imenovan za v. d. direktora JP "Urbanizam".

Za vreme kratkog vladanja koalicije Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, Srpska napredna stranka i Demokratska stranka Srbije optuživali su RDP za kupovinu glasova i podneli krivične prijave. Sada su s tom strankom u koaliciji.

RDS je na izborima iskoristila mogućnost u zakonu i kao manjinska stranka ušla u skupštinu, iako na njihovoj listi nije bilo nijednog Roma. Od šest odborničkih mesta koja su dobili, pet mesta zauzimaju članovi Bokanove porodice i njegov kum Zoran Narančić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: