Pahor: Radujem se ulasku HR u EU

Borut Pahor je uveren da će Slovenija i Hrvatska pronaći rešenje za spor oko Ljubljanske banke i dodaje da se unapred raduje članstvu Hrvatske u EU.

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

17:45

Default images

"Uveren sam da će vlade naći odgovarajuća rešenja kako bi slovenački parlament potrebnom dvotrećinskom većinom ratifikovao hrvatski pristupni ugovor", rekao je Borut Pahor na tradicionalnom prijemu koji početkom svake godine slovenački predsednik priređuje za strane diplomate na Brdu kod Kranja.

On je naglasio da će, kao članice EU, Slovenija i Hrvatska još uspešnije nastaviti proces prijateljstva i svestrane saradnje, javila je agencija Hina.
Pahor je u govoru istakao i da je u interesu Ljubljane da EU, posle prijema Hrvatske u članstvo, nastavi proširenje i na druge zemlje u regionu, za čiji su prosperitet i mir, kako je naveo, od velikog značaja regionalna saradnja i perspektiva članstva u EU.

Uz Pahora i njegovu partnerku Tanju Pečar, strane diplomate na prijemu su pozdravili i premijer Janez Janša sa suprugom Urškom i drugi slovenački zvaničnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: