Crkva i lekari zajedno leče zavisne

U manastiru u Kovilj potpisan Protokol o saradnji zajednice Zemlja živih koja se bavi lečenjem zavisnika od psihoaktivnih supstanci i Srpskog lekarskog društva.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 29.12.2012.

22:22

Default images

Protokol su potpisali episkop jegarski g. dr Porfirije i profesor dr Radoje Čolović, predsednik Srpskog lekarskog društva, prenosi Informativna služba Srpke pravoslavne crkve.

Potpisivanju Protokola prisustvovali su i dr Petar Nastasić, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu kao i primarijus dr Periša Simonović, državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Zajednica Zemlja živih, koja se bavi lečenjem zavisnika od psihoaktivnih supstanci, deluje u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i uz saglasnost Ministarstva zdravlja naše zemlje.

"U manastiru Kovilj, odnosno u Eparhiji bačkoj i na čitavoj teritoriji naše Crkve pokušavamo, koliko je to moguće, da skromno doprinesemo sveukupnim naporima da se problem narkomanije što je moguće efikasnije rešava. Od samih početaka bili smo potpuno svesni da ne samo da nismo dovoljno stručni nego da nismo dovoljni samo mi kako bi se ovaj problem rešavao uspešno", rekao je Vladika jegarski prilikom potpisivanja Protokola.

Profesor dr Radoje Čolović, predsednik Srpskog lekarskog društva je rekao da su bolesti zavisnosti, naročito narkomanija, rastući problem savremenog sveta koji je pogodio i Srbiju. Narkomanija, prema rečima profesora Čolovića, uništava mlade ljude, njihovo zdravlje, životnu perspektivu i dovodi do propasti njihovih porodica.

"Srpsko lekarsko društvo će učiniti sve da pridonesemo da se problem narkomanije stavi pod kontrolu i da rezultira nekim pozitivnim ishodom", istakao je predsednik jednog od najstarijih lekarskih društava na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: