Kanada: Velika racija, 103 uhapšena

U velikoj raciji u 30 gradova Kanade uhapšene su 103 osobe, zaplenjena droga, eksploziv, oko 400 komada različitog naoružanja, kao i novac od narkotika.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.11.2012.

21:49

Default images

"Uspeli smo u neutralisanju te (kriminalne) mreže", potvrdio je portparol policija Kvebeka na konferenciji za novinare, prenela je agencija AFP.

Prema rečima portparola, više od hiljadu policajaca iz Suret du Kvebek, Kanadske kraljevske konjičke policije i nekoliko lokalnih policijskih snaga bilo je uključeno u racije sprovedene u 30 gradova u Britanskoj Kolumbiji, Ontariju i provinciji Kvebek.

Uhapšene su 103 osobe od ukupno 128 osumnjičenih tokom istrage, zaplenjeno je 225.000 kanadskih dolara u gotovini, kao i velika količina tableta, kanabisa, kokaina i drugih nedozvoljenih opijata.

Sud je takođe zamrzao imovinu uhapšenih u vrednosti od 1,2 miliona kanadskih dolara.

Prema navodima kanadske policije, ova kriminalna grupa distribuirala je 75 kilograma kokaina nedeljno i prodala je opijata za 50 miliona kanadskih dolara, samo u poslednjih šest meseci.

Uhapšeni su optuženi i za uvoz i trgovinu kokaina iz Meksika, kao i gangstersko ponašanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: