Vučić: Moć ne sme da nas opije

Srpska napredna stranka obeležila je u stranačkim prostorijama svoju slavu Svetu Petku sečenjem slavskog kolača.

Izvor: B92, Beta

Subota, 27.10.2012.

13:42

Default images

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao da je posao SNS i više od 330.000 njenih članova da i u narednom periodu Srbiju vode napred "čiste duše".

Vučić je rekao da je zadatak SNS da stvori modernu i uspešnu Srbiju, očuva nacionalne interese, obezbedi otvaranje novih radnih mesta, istraje u borbi protiv korupcije i kriminala i vrati veru ljudima da može da se vlada pošteno.

Foto: Beta
Vučić je rekao da je to prva slava na kojoj ne prisustvuje osnivač SNS Tomislav Nikolić, ali je dodao da je on kao predsednik Srbije " na važnom državnom poslu u Makedoniji".

Predsednik Srbije i bivši lider SNS-a Tomislav Nikolić je telefonom iz Makedonije čestitao članovima SNS-a slavu. Nikolić je podsetio da je SNS na poslednjoj slavi obećao da će to biti poslednja slava koju slave u opoziciji: "A sada treba da obećate da ćete dugo da slavite ovu slavu kao ljudi koji će da budu najodgovorniji u državi. Voleo bih da sam sa vama danas".

Vučić je kazao da Nikolić više nije član SNS, ali da članovima te stranke niko ne može da zabrani da Nikolića osećaju kao svog.
Foto: Tanjug
"Hvala mu za ono što je učinio za SNS. Pokušaćemo da ne razočaramo ni njega ni građane Srbije", rekao je Vučić i dodao da je pred aktuelnom vlašću teško i veliko breme, ali da niko ne sme da dozvoli da ga opije "miris moći".

On je takođe zahvalio i predsedniku Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici, koji je tu stranku, kako je rekao, podržao onda kad je malo ko verovao u njenu pobedu. Stranačkoj slavi, osim funkcionera SNS, prisustvovali su i Ivica Dačić, premijer Srbije i predsednik SPS, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik DSS Vojislav Koštunica, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, Velimir Ilić i Dubravka Filipovski, čelnici Nove Srbije, potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić, Mlađan Dinkić, ministar finansija i predsednik URS, sin Tomislava Nikolića Radomir Nikolić, lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković i potpredsednik Aleksandar Jugović, Dragomir Karić, Luka Karadžić, Maja Gojković, Olivera Katarina, Maja Nikolić i drugi.

Na slavi nije bilo jedino predstavnika LDP-a i DS-a.
Foto: Tanjug
Lider SPO Vuk Drašković je, odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao da je na slavu došao jer ga je prvi put pozvala "ova stranka sa ovim programom i imenom" i da je "u Srbiji običaj da se dođe na slavu kada te pozovu". "Mi smo uvek pozivali predstavnike Srpske radikalne stranke na slavu, ali oni nama nisu dolazili, sada predstavnici ove stranke dolaze, na slavu se dolazi, to je srpski običaj", rekao je za B92 Drašković.
Foto: Tanjug
"Prethodnih godina nije bilo ove stranke sa ovim programom i imenom. Mada smo mi uvek pozivali predstavnike Srpske radikalne stranke na slavu, oni nisu dolazili", odgovorio je Drašković na pitanje novinara otkud on u gostima kod naprednjaka.

Dačić: Zadovoljan sam saradnjom sa SNS, biće još bolja

Foto: Tanjug
Predsednik vlade Srbije Ivica Dačić je izjavio da je zadovoljan saradnjom koju ima sa Srpskom naprednom strankom i da je siguran da će ona biti još bolja i čvršća u narednom periodu.

Dačić je, na pitanje novinara da li je prvi put na slavi SNS, rekao da većinu onih koji su prisustvovali slavi poznaje godinama, a ne samo nekoliko meseci i da je to odraz normalnih odnosa i odnosa koji nisu zasnovani na međusobnim sujetama i konkurenciji kao što je to, možda, bilo ranije.
Foto: Beta
"Ovo je nova faza u našim odnosima. To možda u prošlosti neko nije dovoljno shvatao, ali kada je reč o strankama koje pretenduju na slično biračko telo, obično među njima ne postoje baš najbolji odnosi", rekao je Dačić.

On je istakao da SNS i SPS danas rade zajedničke poslove, a to je, kako je rekao, da učine dobre stvari za Srbiju.

Dačić je napomenuo i da je uloga koalicija okupljenih oko SNS i SPS mnogo veća od njihovih stranačkih interesa.

"Ja sam zadovoljan saradnjom koju mi imamo i siguran sam da će ona biti mnogo bolja i čvršća u narednom periodu", zaključio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: