Prvo strategija, pa datum pregovora

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić kaže da nova vlada ne teba prerano da govori o datumu pregovora, već da osmisli strategiju pre toga.

Izvor: B92

Subota, 28.07.2012.

23:58

Default images

"Mislim da nije u interesu Srbije, a ni ove vlade, da pravi grešku prethodne vlade. Da prerano postavlja jedan nerealan cilj kao vrednost koju želi da dostigne", navodi Janjić.

"Uslova da bi se dobio datum ne tiče se samo Kosova, kako se piše u javnosti, da će cela vlada morati da radi marljivo oko toga barem godinu dana. Bolje je da se ne bavimo spekulacijama oko datuma, nego da vlada napravi popis uslova, da napravi strategiju realizacije uslova, i da pripremi javnost da je podrži u tome", dodaje Janjić.

Janjić kaže da postoje zahtevio ukidanje opština, okruga i MUP-a na severu Kosova i na celom Kosovu, koji ne mogu da se reše bez dobre podrške javnosti.

"Srbija ne može da izbegne da ne pregovara i da ne nađe neko rešenje za te institucije, ali ako prerano kaže da joj treba do decembra taj datum, nema ni vremenskog ni pregovaračkog prostora", kaže Janjić.

On kaže da je opasno da se sada kaže da Srbija želi datum do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: