Eštonova za hitnu akciju u Siriji

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozvala je međunarodnu zajednicu da hitno reaguje i da zaustavi krvoproliće u Siriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2012.

21:54

Default images

Eštonova je duboko zabrinuta zbog eskalacije nasilja, koje je dovelo do povlačenja posmatrača UN iz Sirije, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Sada je neophodna hitna i jedinstvena akcija međunarodne zajednice", navodi se u saopštenju, u kome se sve članice Saveta bezbednosti UN pozivaju da pojačaju pritisak na sirijski režim da se sprovede mirovni plan specijalnog izaslanika Kofija Anana.

Eštonova je takođe apelovala na snage lojalne predsedniku Bašaru al Asadu i na pobunjenike da dozvole evakuaciju žena, dece, staraca i ranjenika iz borbenih zona, a naročito iz grada Homsa, koji je dosad bio poprište nekoliko masakara.

Međunarodne organizacije procenjuju da je u unutrašnjim sukobima u Siriji dosad poginulo oko 15.000 ljudi, mahom civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: