"Asada čeka Gadafijeva sudbina"

Sirijskog predsednika Bašara al-Asada čeka ista sudbina koja je zadesila bivše lidere u Libiji i Iraku, izjavio je izraelski ministar odbrane Ehud Barak.

Izvor: B92

Subota, 19.11.2011.

22:34

Default images

"Mislim da je on prešao tačku bez povratka, nema načina da povrati svoj autoritet ili legitimitet", rekao je Barak na samitu o odbrani, predviđajući da bi Asadov režim mogao da padne u narednim mesecima pod sve većim međunarodnim pritiskom.

"I jasno mi je da ono što se desilo pre par sedmica (Moameru el) Gadafiju...i šta se naposletku desilo Sadamu Huseinu, sada možda njega čeka", kazao je Barak, a preneo AFP.

Bivši libijski vođa Gadafi je ubijen 20. oktobra kada su snage novog libijskog režima zauzele njegov rodni grad Sirt.

Bivši irački predsednik Husein obešen je u decembru 2008, nakon što je osuđen zbog ubistva 148 šiita početkom osamdesetih godina prošlog veka.
Prema procenama Ujedinjenih nacija, u nasilnom obračunu sirijskih vlasti sa učesnicima antirežimskih protesta, koji traju u Siriji od sredine marta, ubijeno je više od 3.500 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: