Veće rezerve antivirusnih lekova

Vlada Srbije je odlučila da zalihe antivirusnih lekova poveća sa jedan na tri odsto u sklopu priprema za slučaj pandemije novog virusa gripa H1N1.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2009.

17:36

Default images

"Aktuelna situacija u epidemiološkom smislu je i dalje preteća", rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević govoreći o pripremama za eventualnu pandemiju. On je podsetio da Srbiji predstoje tri događaja koji imaju "javnozdravstveni značaj" navodeći da su to Univerzijada, i dva festivala, Egzit i Guča.

Milosavljević je rekao da Posebna radna grupa za pripreme u slučaju pandemije pravi precizna upustva koja će naredne sedmice da primene organizatori Univerzijade.

Dodao je da je reč o uputstvima kako da se "ponašaju ekipe" koje dolaze na Univerzijadu.

Ministarstvo zdravlja Srbije objavilo je listu kontakt-telefona kraj kojih dežuraju epidemiolozi na teritoriji Republike Srbije, spremni da odgovore na sva pitanja u vezi sa pojavom novog gripa. Listu možete preuzeti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: