Napadnut Simon Simonović

Aktivista pokret "Evropa nema alternativu" Simon Simonović sinoć je napadnut i pretučen, saopštio je taj pokret.

Izvor: FoNet

Petak, 22.05.2009.

12:57

Default images

U saopštenju se navodi da je Simonović napadnut u četvrtak uveče u blizini stadiona Partizana posle utakmice finala fudbalskog Kupa Srbije. “Simonovića je napalo nekoliko maskiranih ‘neznanih junaka’, koji sebe nazivaju navijačima, uz pogrdne povike”, piše u saopštenju.

Pokret "Evropa nema alternativu" uputio je protest svim odgovornim institucijama u Srbiji i traži od nadležnih organa da hitno i detaljno istraže ovaj slučaj i odgovorne osobe izvedu pred lice pravde.

"Napadnut je čovek koji zagovara borbu protiv nasilja, koji zagovara Srbiju u Evropskoj uniji i koji se bori protiv vrednosti izgrađenih u devedesetim godinama. Sada je doživeo da ga prebiju oni koji u tom periodu još uvek žive i koji Srbiju žele da vrate tamo gde je tada bila", stoji u saopštenju.

Pokret je najavio da će uputiti pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Cvetkoviću, ministru policije Ivici Dačiću i gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu i zatražiti od njih da zaštite građane Srbije i Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: