OBNOVLJENI SUKOBI U TETOVU

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2001.

22:05

Default images
Najmanje 6 civila, po tri makedonske i albanske nacionalnosti ranjeno je u cetvrtak u obnovljenim sukobima u Tetovu i u neposrednoj okolini ovog grada u zapadnoj Makedoniji, javlja Radio B92. U bolnici u Tetovu primljena su tri clana jedne porodice makedonske nacionalnosti, muz, zena i njihovo dete, kao i tri osobe albanske nacionalnosti koje su povredjene od minobacacke granate u naselju Arabati Baba Tece. Prema jos nepotvrdjenim informacijama u popodnevnim sukobima ranjena su i dva pripadnika makedonskih snaga bezbednosti na punktu na Popovoj Sapci kod zicare. Kolona oklopnih vozila makedonskih snaga bezbednosti nesto nakon 19 sati prosla je centrom Tetova i uputila se ka ovom punktu. Borbe se vode u perifernim delovima Tetova i naseljima Drenovac 1 i 2, Arabati Baba Tece i Poroj. U samom centru grada borbi nema ali nema ni pripadnika makedonskih snaga bezbednsoti niti albanskih pobinjenika iz ONA.

U medjuvremenu makedonsko ministarstvo unutrasnjih poslova saopstilo je u cetvrtak popodne da je policija pronasla 235 kilograma eksploziva, za koji se veruje da je pripadao albanskim ekstremsitima iz ONA. Eksploziv je pronadjen ukopan na putu Tetovo-Skoplje u blizini mesta gde su u sredu pripadnici ONA izveli napad na konvoj vozila makedonske armije u kojem je ubijeno 10 vojnika. U saopstenju policije se navodi da je na istom mestu pronadjeno i 55 detonatora, 330 metara sporogoreceg fitilja, veci broj nagaznih mina, tromblonskih mina i molotovljevih koktela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: