Optužnica za povređivanje deteta

Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Miroslava D. (21) iz Kikinde zbog nanošenja teških telesnih povreda dvogodišnjem detetu.

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2006.

17:59

Default images

Miroslav D. je 12. novembra pretukao mališana s čijom majkom je živeo u vanbračnoj vezi, i dan kasnije određen mu je pritvor. Opštinski tužilac Milica Predojev-Andrić rekla je na konferenciji za novinare da je Nikola dobro i da je nedavno smešten u hraniteljsku porodicu u jednom selu kikindske opštine.

Andrićeva je rekla da je konstatovano da povrede nisu bile opasne po život, pa je zato predmet vraćen sa okružnog na opštinski nivo.

Za navedeno delo u optužnici zaprećena je zatvorska kazna od šest meseci do pet godina, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Dvogodišnji M. je, između ostalog, zadobio prelom desne strane čeone kosti, a tokom proteklih mesec dana oporavljao se u Dečjoj klinici u Tiršovoj, u Beogradu.

Opštinski javni tužilac rekla je da će iz sudskog postupka biti isključena javnost i da sledi nova krivična prijava protiv majke i Miroslava D. povodom povreda, odnosno modrica koje su nanete ranije.

Njih dvoje odgovaraće i za krivično delo nasilja u porodici, odnosno nanošenja teških telesnih povreda dvogodišnjem detetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: