Optužnica protiv Govedarice

Drugo opštinsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Blagoja Govedarice zbog sumnje da je pomagao Ratku Mladiću u skrivanju.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2006.

14:14

Default images

Optužnica još nije stupila na pravnu snagu, a Govedarici je produžen pritvor još mesec dana. Penzionisani podoficir Vojske Srbije i Crne Gore uhapšen je 9. maja pod sumnjom da je jedan od jataka haškog begunca Ratka Mladića.

U izjavi za B92, tužilac drugog opštinskog javnog tužilaštva Branko Stamenković navodi da je tužilaštvo pre dva dana dostavilo optužnicu sudu. Ako sud prihvati optužnicu i zahtev tužilaštva, suđenje Mladićevim jatacima biće objedinjeno i zatvoreno za javnost.

S obzirom na to da ceo postupak nosi oznaku državne tajne, Stamenković nije mogao da komentariše navode medija o tome ko je sve obuhvaćen istragom. Beogradski mediji su preneli da su u postupku saslušani generali Momčilo Perišić, Nebojša Pavković i Aco Tomić.

Prva dvojica bila su načelnici Generalštaba od 1993. do 1998, odnosno od 2000. do 2002, i mogli bi da znaju kuda se Mladić kretao u tom periodu.

Pretpostavlja se da je Tomić potreban istrazi jer je neposredno posle smene, pred Anketnim odborom Skupštine Srbije, Nebojša Pavković rekao da se tadašnji načelnik vojne bezbednosti Aco Tomić sreo s Mladićem negde na autoputu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: