Traže legalizaciju kanabisa

Stotinak osoba okupilo se u centru Lisabona u noći između petka i subote tražeći legalizaciju kanabisa.

Izvor: Beta

Subota, 06.05.2006.

15:05

Default images

Veliki broj učesnika skupa, među kojima su uglavnom bili mladi, pušio je marihuanu pred ravnodušnim pogledima policajaca, tražeči prestanak kriminalizacije te lake droge. "Kanabis legalan kao pivo", uzvikivali su demonstranti, tražeći veliku javnu debatu o poznatim terapeutskim svojstvima marihuane.

Skupu je prisustvovao i Migel Duarte, predsednik Libelarno-socijalnog pokreta, političke organizacije bliske evropskoj partiji liberala. "Mi se slažemo da treba legalizovati lake droge. To je pitanje slobode. Smatramo da država ne sme da se meša u privatni život građana", objasnio je Duarte.

Konzumacija i posedovanje droga za ličnu upotrebu po portugalskim zakonima zabranjena je, iako se to više ne karakteriše kao zločin, već postupak zabranjen u društvenom poretku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: