Zastava traži kredit za punto

Kragujevačka febrika započela je pregovore sa italijanskom bankom Inteza o kreditiranju modernizacije pogona.

Izvor: B92

Nedelja, 18.12.2005.

12:56

Default images

Kredit bi se odnosio i na osavremenjavanje opreme u Fabrici automobila u kojoj će se proizvoditi zastava 10 – punto, potvrdio je predsednik Upravnog odbora Grupe "Zastava - vozila" Milorad Savičević. On je za Radio Kragujevcu rekao da je za modernizaciju potrebno oko 15 miliona evra i da će od italijanske banke biti zatražen krediti od sedam miliona evra.

Tim sredstvima "Zastava" će finansirati nabavku opreme, mašina, alata i kontejnera za transport delova iz Torina u Kragujevac, rekao je Savičević. On je najavio da će preostala sredstva potrebna za osavremenjavanje Fabrike automobila, "Zastava" obezbediti podizanjem kradita kod drugih inostranih banaka.

Savić je predložio Vladi Srbije da preispita uredbu o liberalizaciji uvoza polovnih vozila, kako bi se izbegli eventualni poremećaji na domaćem tržištu koji mogu da ugroze proizvodnju i plasman novog "Zastavinog" vozila."Zastava 10" će na domaćem tržištu koštati oko 8.000 evra, a konkurencija u toj klasi automobila i kod nas i u okruženju je velika. Zbog toga Vlada treba da dozvoli samo uvoz polovnih vozila zapremine preko 1.600 kubika i koja ispunjavaju standarde "euro 3". Na taj način bi se omogućio bolji plasman domaćeg "punta", rekao je Savičević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: