Od sutra gorivo skuplje za 3 dinara

Izvor: B92

Nedelja, 22.08.2004.

10:16

Default images

Cene benzina i dizela na pumpama Naftne industrije Srbije od ponedeljka će biti povećane za oko tri dinara po litru.

Motorni benzin prodavaće se po ceni od 59,60 dinara, umesto dosadašnjih 56,30 za litar, a dizel gorivo za 46,20 dinara za litar, umesto za 43,30 dinara. Iz resornog Ministarstva podsećaju da je najavljeno poskupljenje u skladu sa rastom cena sirove nafte na svetskom tržištu, ali i sa uredbom tog Ministarstva od maja ove godine da cene benzina mogu biti povećane za najviše tri do pet dinara.

Odgovarajući na pitanje da li će ovo poskupljenje usloviti nova poskupljenja naftnih derivata, profesor Božidar Cerović, dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu, kaže: "U ovom slučaju postavlja se pitanje naše zemlje – do koje mere je moguće istrpeti taj šok, a truditi se da se inflacija održi na nekom, ako ne baš projektovanom, onda ipak na jednocifrenom nivou. To je zaista veliko pitanje i ne bih bio u koži kreatora ekonomske politike koji i ovih dana, moram da kažem, dosta hrabro obećavaju da će se ta stopa inflacije ipak nekako održati na jednocifrenom procentu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: